A küzdelem időtartama

A világbajnokságokon és olimpiai játékokon a küzdelem időtartama:
Felnőtt Férfi és Női: 5 perc tiszta mérkőzésidő
Junior Férfi és Női: 4 perc tiszta mérkőzésidő
Minden versenyzőnek joga van ahhoz, hogy két küzdelem között 10 percet pihenjen.

A mérkőzés időtartama
A küzdelem időtartamának és a lebonyolítás formájának meghatározása a verseny kiírásban foglaltatik.A vezetőbírónak a verseny kezdete előtt informálódnia kell a szőnyegén sorra kerülő mérkőzések előírt időtartamáról, mielőtt a küzdőfelületre lép.

Holtidő
A "Mate" és a "Hajime" illetve a "Sono-mama" és a "Yoshi" között eltelt idő nem képezi a küzdelem időtartamát.

Időjelzés 
Az előírt mérkőzésidő végét gong, vagy egyéb hasonló hangjelzés jelzi a vezetőbíró számára. Amennyiben egyszerre több szőnyegen zajlik a verseny, a különböző szőnyegeken differenciált tónusú hangjelzéseket kell alkalmazni. Az időjelzésnek elég hangosnak kell lenni ahhoz, hogy a nézőtéri zaj ne nyomja el.

Osaekomi idő 
Ippon: 25 másodpercig tartó leszorítás
Waza-ari: 20-24 másodpercig tartó leszorítás
Yuko: 15-19 másodpercig tartó leszorítás
Koka: 10-14 másodpercig tartó leszorítás
Egy 10 másodpercnél rövidebb leszorítást Kinsa-nak (egypontos akció) kell csupán tekinteni.

Az időjelzéssel egyidőben elkezdett technikákat érvényesnek kell tekinteni. A gong (vagy egyéb időjelző alkalmatosság, amely a mérkőzés végét jelzi) hangja után alkalmazott bármely technika érvénytelen attól függetlenül, hogy a vezetőbíró mondott-e "Sore-made"-t. Noha a gonggal egyidőben alkalmazott technika érvényes, amennyiben a vezetőbíró úgy dönt, hogy az alkalmazott technika eredményessége nem elég gyorsan tűnt ki, "Sore-made"-t jelenthet b.e.

Amennyiben az Osaekomi bejelentése egyidőben történik a mérkőzés végét jelző gonggal, a küzdelmet folytatni kell mindaddig, amíg az érvényes leszorítás Ippon (vagy azzal egyenértékű) nem lesz, vagy a vezetőbíró "Mate"-t vagy "Toketa"-t jelent be.